ÔĽŅ
  Aktuellt
Här kommer aktuella företags-nyheter att presenteras.
block-footer
  Kampanjer
Inga kampanjer för tillfället!
block-footer

Miljöpolicy

Under januari 2008 antog vi en ny miljöpolicy.
Vi använder oss av ett miljösäkringssystem som innefattar ett avtal med Eskilstuna Energi & Miljö kring hanteringen av våra restprodukter. Detta gör vi dels för att du ska kunna använda dig av våra produkter utan att få dåligt samvete, men främst för att vi bryr oss om miljön.

För oss är kvalité inte bara materialets stryktålighet, det handlar om att det ska vara producerat på ett riktigt sätt utan sociala orättvisor och att det ger ett så litet avtryck i naturen som möjligt.

Här kan du läsa mer om vår miljöpolicy, PDF, och vår sociala uppförande kod gentemot våra leverantörer i såväl Sverige som utomlands, PDF.

 

Ftalatfri färg

1841

Under slutet av 2010 har vi taget ett stort kliv mot högra kvalité och ökad miljömedvetenhet inom screentryck genom att gå över till att endast använda ftalatfri färg för textiltryck (WilFlex Epic serien).

Certifikat för Wilflex EPIC färgserien från PolyOne: pdf

Vad är då ftalater?

Ftalater är samlingsnamnet på en grupp kemiska ämnen som är baserade på ämnet ftalsyra. Ftalater används bland annat som mjukningsmedel i plast. Huvudsaklig användning är i golvbeläggningar av plast inomhus. Ftalater finns också i limmer, färger och tätnings/­utfyllnandsmedel, tapeter, kabel, folie, vävplast samt i diverse konsumentprodukter av plast.

De färger som är vanligast är pvc-baserade och innehåller ftalaterna BBP och DNIP. BBP tillhör en de allra värsta mjukgörarna och är förbjudna i leksaker och barnvårdsartiklar. När det gäller textiler så lösgörs ftalaterna när man tvättar plagget och de finns dessutom i textildammet. Spridning sker sedan bland annat till reningsverkets slam.

Mer information om ftalater finns hos Kemikalieinspektionen.

ÔĽŅ